Waarom Spaanse wijn steeds populairder wordt

Spanje is het derde wijnland ter wereld achter Frankrijk en Italië. Spaanse wijnToch kan je dat enigszins verrassend noemen omdat Spanje het grootste wijngaard oppervlakte ter wereld heeft. Juist daarom voelen de wijnboeren geen druk om de wijngaarden vol te beplanten. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat er voldoende ruimte is voor nog meer overheerlijke Spaanse wijnen! Ter illustratie: Spanje produceert circa de helft van Frankrijk en Italië.

De opkomst van de Spaanse wijn

De Spaanse wijnbouw gaat al terug tot ver voor de jaartelling. Tot 1986, toen Spanje toetrad tot de Europese Unie, werden de wijnen vooral geproduceerd voor de binnenlandse markt. De export kwam daarna pas écht op gang. Nu kan je overal Spaanse wijn kopen. Het is daarom ook niet zo vreemd dat Franse en Italiaanse wijnen meer tot de verbeelding spreken. Toch zijn Spaanse wijnen helemaal niet slecht. Sterker nog, de Spaanse wijnboeren letten steeds meer op de kwaliteit waardoor deze subliem te noemen is. De Spaanse wijn kan je in dezelfde kwaliteitsklasse plaatsen als de Franse en de Italiaanse, al hebben laatstgenoemden wel een rijkere historie en fantastische oudere wijnen.

Spaanse wijn kopen is voordelig

Doordat de Spaanse wijn nog niet de naam heeft van de Italiaanse en de Franse is deze ook goedkoper. Dat betekent dat de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend te noemen is. Al voor 5-10 euro kan je een prima Spaanse wijn kopen. Het is dan ook niet zo gek dat elke slijterij en supermarkt een selectie heeft aan voordelige Spaanse wijnen. Spaanse wijn kopen wordt immers steeds populairder door de prijs en de kwaliteit. Niet iedereen wil altijd veel geld uitgeven voor een goede wijn. De meeste Spaanse wijnen zijn zeer smaakvol en in balans.

Licht en fruitig van karakter

Als je al eerder Spaanse wijn hebt gekocht, zal je waarschijnlijk weten dat de meeste wijnen licht en fruitig van karakter zijn. Het zijn de kenmerken van de Spaanse wijn. Toch is dat niet geheel logisch want van oudsher waren Spaanse wijnen erg donker, zwaar en vol. De omslag is goed, want een Spaanse wijn doet het erg goed op een terras in de zon!

Pin It on Pinterest

Share This