Goede wijn hoeft niet duur te zijn

Het is logisch dat een luxe-auto beter rijdt dan een instapmodel. Het is logisch dat een massief eikenhouten tafel de tand des tijds beter doorstaat dan een plastic tafel van Ikea. Het is logisch dat een computer met meer RAM en een grotere harde schijf beter presteert dan een laptop. In die gevallen staat duurder gelijk aan beter. Bij wijn ligt dat anders. Met de huidige technologieën om wijn te maken, zijn ook goedkope wijnen erg smaakvol. Goede wijnDuurder staat dus niet gelijk aan beter. Knoop dat maar in je oren de volgende keer dat je wijn kopen gaat.

Verrassende resultaten uit blinde proeftest

Vaak is wijn duur omdat het schaars is. Een wijn uit de tijd van Napoleon zal onbetaalbaar zijn. Een wijn met een reputatie waar er nog maar een paar van zijn op de wereld zal ook een klein kapitaal kosten. Een massaproductie wijn daarentegen zal over het algemeen niet over de 20 euro kosten. Dat betekent niet dat die wijn minder geslaagd is. Sterker nog, er zijn verschillende blinde wijntesten gedaan (de deelnemers zien niet welke wijn ze proeven) en het resultaat is ronduit verbluffend. Er is geen patroon te ontdekken dat de duurdere, meer exotische wijnen beter scoren. Wijn kopen hoeft dan ook helemaal niet duur te zijn. En voor een goede wijn hoef je dus niet de hoofdprijs te betalen

Voordeliger wijn kopen online

Je hoeft ook niet naar een slijterij te gaan om goede én goedkope wijn te kopen. Sterker nog, wijn kopen online is nog voordeliger. Dat is ook logisch, want online slijterijen hebben vaak geen winkelkosten zoals de huur. En dat zie je meteen terug in de prijs. Bij websites als Villa Vino, Wijnmaat, Wijnbeurs en Eemland Wijnen vind je een prachtige selectie wijnen die je smaakpapillen zullen doen tintelen.

Pin It on Pinterest

Share This