De wijnen uit de Provence

Frankrijk is natuurlijk het wijnland bij uitstek en de Provence is een bekend gebied als het gaat om mooie wijngaarden en heerlijk eten. Er wordt nogal verschillend gedacht over de wijnen uit deze streek.

Bron: http://www.flickr.com/photos/michalo/6053037396/

Bron: http://www.flickr.com/photos/michalo/6053037396/

De een zegt dat er alleen maar slechte rosé vandaan komt, terwijl de ander niets liever wilt dan de rode Provence wijn drinken. Een ding is zeker: de lekkerste wijnen drinken de Franse zelf. Echt lekkere wijn koop je dus direct van de wijnboer.

Rosé uit de Provence

De mensen die een
vakantiehuis in Frankrijk boeken
, gaan over het algemeen niet naar de Provence voor de rosé. Deze wijn uit deze streek heeft een beetje een slechte naam omdat de rosé hier vooral voor de export is bedoeld. Boeren kijken daardoor meer naar de prijs dan naar de kwaliteit. Toch is dit niet helemaal eerlijk, want er worden ook ontzettend lekkere rosés geproduceerd. Deze zul je niet snel bij een Nederlandse slijter vinden, maar deze kun je wel nuttigen op een proeverij in de Provence zelf.

Rode wijn

Bandol wijn kopen

De Provence streek staat bekend om zijn goede rode wijnen. Aan deze wijnen wordt veel aandacht besteed. Deze belanden daarom ook niet in de schappen van de supermarkt, maar worden geserveerd aan de Cote d’Azur. Bandol wijnen vinden de Fransen zelf het lekkerst en dit is dan ook een goed souvenirtje. Deze wijn wordt gemaakt van de Mourvèdre druif en wordt voor de Bandol heel af en toe gemengd met Cinsault, Cabernet Sauvignon en Grenache Noir. Dit zorgt ervoor dat de Bandol een hoog alcohol percentage heeft en een krachtige kruidige geur heeft. Bekijk wijnen uit de Provence

Witte wijn

De Bellet is een bekende wijn uit deze streek. Toch zul je erg je best moeten doen om deze wijn in Nederland te vinden. Geniet dan ook van deze wijn wanneer je op vakantie bent in de Provence. De Bellet wordt gemaakt van Rolle. Deze druif heeft een fris zoete smaak die het lekkerst is als de wijn jong gedronken wordt.

Pin It on Pinterest

Share This