Bewaar jij wijn op de juiste manier?

De titel zegt het al: hoe bewaar jij je wijn? Heb je daar een speciale methode voor ontwikkeld of doe je stiekem maar wat na het wijn kopen? Ben jij iemand die rode wijn in een donker kabinetje stopt en rosé en witte wijn in de koelkast zet? En wat doe je dan wanneer de fles is geopend? Wees niet getreurd, we zullen uit de doeken doen hoe je wijn het beste kunt bewaren.

Er is een groot verschil tussen het bewaren van een fles wijn voor en nadat het geopend is.Wijn kurk

Fles wijn ongeopend

Als de fles wijn nog niet aangebroken is, dient de gekochte fles wijn van het licht worden weggehouden. Een donkere plek is dan ook de beste bewaarplek. Zonlicht en uv-stralen geven de wijn namelijk een onplezierige geur. Je kunt de wijn in de doos laten of bijvoorbeeld in een theedoek rollen. Witte wijn kan je een uur voordat je het wilt drinken in de koelkast zetten zodat het koel is wanneer je de fles openmaakt. Gekurkte flessen dienen horizontaal te worden neergelegd. Als de flessen verticaal worden neergezet droogt de kruk namelijk uit wat het makkelijk maakt voor lucht om de fles binnen te dringen en de wijn te verpesten. Daarvoor ga je natuurlijk niet wijn kopen!

Fles wijn geopend

Witte wijn bewaren koelkast

Een speciale wijnkoelkast is natuurlijk de beste plek om witte wijn of rosé te bewaren. Toch hoef je niet meteen zo’n koelkast aan te schaffen, want een gewone koelkast voldoet ook. Zorg er dan wel voor dat er geen etenswaren met een sterke geur in de koelkast staan want dat dringt door tot in de wijn. Zorg dat de kurk er goed inzit zodat er geen lucht in de fles komt. De wijn kan je dan 3 tot 5 dagen bewaren. Gebruik bijvoorbeeld een Wijn conservatie systeem. Een rode fles wijn dien je buiten de koelkast te bewaren in een donkere plek. Dit zorgt ervoor dat de gekochte wijn langer meegaat.

Wijn bewaren is geen hogere wiskunde. Het is zelfs erg eenvoudig. Door deze raad op te volgen zul je merken dat je wijn langer goed blijft en beter smaakt. Dat betekent dat je wijn kopen minder vaak hoeft!

Pin It on Pinterest

Share This